Virtual Reality opleidingen voor reachtruckchauffeurs

Virtual Reality opleidingen voor reachtruckchauffeurs


Start People lanceert innovatieve Virtual Reality opleidingen voor knelpuntprofielen in de logistieke sector. Virtual Reality is niet alleen een leuke, maar ook een uiterst efficiënte methode om opleidingen te geven.

Het proefproject van Start People kwam tot stand in samenwerking met een aantal klanten en bestaat concreet uit een VR opleiding voor reachtruckchauffeurs.

De “blended learning” opleiding bestaat uit 3 modules: in de eerste module komen de theoretische aspecten aan bod door middel van interactieve e-learnings. Bij een tweede module wordt de theorie in praktijk omgezet via een Virtual Reality Game en de derde module behelst effectieve simulatietrainingen. Alle modules worden ondersteund door klassikale feedbackmomenten met professionele docenten uit de praktijk.

Voordelen van Virtual Reality

Een Virtual Reality opleiding is niet alleen leuk om te krijgen, het is vooral ook efficiënt en veilig. Deelnemers zijn enthousiaster dan bij klassieke opleidingen, waardoor ze geconcentreerder en leergieriger zijn.

Door het nabootsen van levensechte situaties in een virtuele omgeving kunnen de deelnemers bovendien op een veilige manier handelingen uitproberen, nieuwe handelingen aanleren of reeds gekende handelingen perfectioneren. De grafische vormgeving van deze opleiding is zo realistisch dat het lijkt alsof je op een echte reachtruck aan het rijden bent.

Virtual Reality opleidingen leveren ook een aanzienlijke tijdswinst op, zowel voor de trainers als de cursisten. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat en zijn verzekerd van een (nieuwe) job die aansluit bij de gevolgde opleiding.

Frank Schepens, Unit Manager Logistics bij Start People licht toe:

Het tekortaanreachtruckchauffeurs trachten we op een proactieve en efficiënte manier op te lossen, niet alleen door kandidaten op te leiden, maar ook door huidige medewerkers van onze klanten bij én om te scholen. Zo zorgen we voor een optimale candidate/employee experience en versterken we bovendien ook de employer branding van onze klanten."

Virtual Reality opleidingen in de praktijk

Wenst u graag meer informatie? Mail dan naar frank.schepens@startpeople.be.