Een Top Employer zorgt voor een goede work-life balance

Een Top Employer zorgt voor een goede work-life balance


In de rat race van het leven is het voor werknemers vandaag belangrijk dat de werkgever hen de nodige flexibiliteit biedt om zowel professioneel als privé alle bordjes in de lucht te houden. Wat doet Start People om haar werknemers te helpen hun work-life balance te bewaren?

Onze dagen zijn goed gevuld: full time werken, het huishouden doen, afspraken met vrienden en familie, de kinderen naar de crèche/school/buitenschoolse activiteiten brengen en weer ophalen, ... Het is niet altijd even gemakkelijk om dit goed gepland te krijgen. Hier en daar nog een gaatje vinden voor je eigen hobby's en ontspanning wordt vaak zelfs onmogelijk.

Start People probeert haar werknemers daarin een handje te helpen. De meeste collega's werken in eigen regio, waardoor ze minder tijd verliezen in files. Die kunnen ze trouwens ook vermijden door gebruik te maken van een leasingfiets. Gedurende 3 jaar kunnen ze aan een voordelig tarief een fiets leasen. Na die periode kunnen ze de fiets kopen, de leasing stopzetten of een nieuw leasingcontract aangaan. Fietsen naar het werk heeft ook als voordeel dat je wat lichaamsbeweging hebt en na een drukke werkdag even heerlijk kan uitwaaien.

Meer bewegen en gezondheid staan trouwens hoog op de agenda bij Start People. Onze medewerkers kunnen deelnemen aan tal van initiatieven om individueel of in team te werken aan een gezonde levensstijl: Let's Move (tips en wedstrijdjes om meer te bewegen op kantoor), een foto-wandelwedstrijd, deelname aan loop- en fietsevenementen, … Niet alleen dragen deze initiatieven bij tot een gezond evenwicht, ze zorgen ook voor veel FUN onder de collega's!

Soms heb je ook wel eens nood aan extra tijd: om meer aandacht te kunnen geven aan je gezin, omdat je voor een naaste wil zorgen of gewoon na een lange en actieve carrière … . (Een tijdje) deeltijds werken kan dan een oplossing zijn. Start People stimuleert haar medewerkers hierin omdat het belangrijk is ze op zo'n momenten wat ademruimte te geven. We geven hen dan ook maximaal de kans om gebruik te maken van tijdskrediet en thematisch verlof (vb. ouderschapsverlof). In de regelgeving is voorzien dat slechts 5% van het personeelsbestand tegelijkertijd gebruik mag maken van dergelijke opties. Bij Start People trekken we dit op naar 15% . Onze medewerkers tekenen er graag op in!

Ook het structureel thuiswerken draagt bij tot de work-life balance. Afhankelijk van de functie die ze uitoefenen, mogen Start People medewerkers 1 of 2 dagen per week van thuis uit werken. Dat geeft hen 's morgens en 's avonds alvast wat extra vrije tijd om de kinderen weg te brengen, een wasje in te steken, nog voor sluitingstijd in een winkel te geraken of wat vroeger aan het aperitief te beginnen. Bovendien biedt het hen tijdens de werkuren meer focus om bepaalde taken efficiënter af te werken. Ook dat brengt rust.

Work hard, play hard is zowat het motto van Start People, maar er wordt zeker ook gewaakt over een goede work-life balance.