Een Top Employer geeft haar nieuwe medewerkers een warm welkom

Een Top Employer geeft haar nieuwe medewerkers een warm welkom


Aan een nieuwe job beginnen is altijd spannend. Ga ik het goed kunnen vinden met de nieuwe collega’s? Zal ik snel efficiënt zijn in mijn nieuwe functie? Een goed onboardingsproces vinden we bij Start People dan ook heel belangrijk.

Bij Start People begint het onboardingsproces al tijdens het rekruteringsproces. Niet alleen testen we de kandidaten op hun kennis en vaardigheden, maar we kijken ook of ze een goede fit zouden zijn binnen het team waarin ze gaan terecht komen en of ze passen bij onze bedrijfscultuur. Soms worden ‘feel the job’-dagen georganiseerd: een paar dagen waarop kandidaat-collega’s kunnen komen proefdraaien in het kantoor waar ze nadien zouden starten. Zo voelen ze al snel of de job iets voor hen zou kunnen zijn. Zijn alle partijen enthousiast? Dan kan de samenwerking beginnen! Voor de effectieve opstart krijgen nieuwe medewerkers, via een digitale opleiding, uitgebreide info over de inhoud van het contract, over de extralegale voordelen in het loonpakket, over de afspraken binnen het bedrijf (vb. telewerk), … Tijdens het live moment waarop het contract wordt getekend, wordt er dieper ingegaan op individuele vragen.

Op de eerste werkdag staat er op het bureau al een Happy Start Up doos klaar met daarin een laptop waarmee ze meteen aan de slag kunnen gaan, hun toegangsbadge en/of sleutel , een SIM-kaart en ook enkele leuke gadgets. De verantwoordelijke zorgt samen met de collega’s voor een warm onthaal.

Meteen wordt de nieuwe collega ook ondergedompeld in een opleidingstraject met zowel digitale als live opleidingen. In het digitale traject ‘Welkom bij Start People’ maken ze kennis met alle afdelingen van het bedrijf. Samen met andere starters volgen ze op het hoofdkantoor een dagje ‘onthaaldag’. Zo leren ze meteen collega’s van andere kantoren kennen en ook enkele collega’s van de ondersteunende diensten. De daaropvolgende weken en maanden volgen er nog talrijke opleidingen zodat de nieuwe collega de job op een correcte en professionele manier kan uitvoeren.

Via de Welqome app krijgt elke starter gedurende 30 dagen elke dag op een speelse manier info over het bedrijf (tips & tricks, kleine praktische opdrachten, quizvragen, informatieve en FUN filmpjes, …).

Kortom, we zorgen ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en efficiënt opgeleid worden om hun job zo aangenaam en professioneel mogelijk te maken.