Een Top Employer geeft haar nieuwe medewerkers een warm welkom

Een Top Employer geeft haar nieuwe medewerkers een warm welkom


Aan een nieuwe job beginnen is altijd spannend. Ga ik het goed kunnen vinden met de nieuwe collega's? Zal ik snel efficiënt zijn in mijn nieuwe functie? Een goed onboardingsproces vinden we bij Start People dan ook heel belangrijk.

Bij Start People begint het onboardingsproces al tijdens het rekruteringsproces. Niet alleen test ons Talent Acquisition team de kandidaten op hun kennis en vaardigheden, maar ze kijken ook of ze een goede fit zouden zijn binnen het team waarin ze gaan terecht komen en of ze passen bij onze bedrijfscultuur. We laten de kandidaat kennis maken met hun toekomstige verantwoordelijke en soms worden 'feel the job'-dagen georganiseerd: een paar dagen waarop kandidaat-collega's kunnen komen proefdraaien in het kantoor waar ze nadien zouden starten. Zo voelen ze al snel of de job iets voor hen zou kunnen zijn. Zijn alle partijen enthousiast? Dan kan de samenwerking beginnen!

Voor de effectieve opstart krijgen nieuwe medewerkers, via een informatief filmpje, uitgebreide info over de inhoud van het contract, over de extralegale voordelen in het loonpakket, over de afspraken binnen het bedrijf (vb. telewerk), … Tijdens het live moment waarop het contract wordt getekend, wordt er dieper ingegaan op individuele vragen. De contractondertekening gebeurt altijd op het hoofdkantoor, zodat de nieuwe medewerker meteen de collega’s van HR leert kennen.

De eerste werkdag worden de nieuwe collega's meteen warm onthaald en getrakteerd op heerlijke koffiekoeken door het Learning & Development team en de collega's van Talent Acquisition. Op het bureau staat al een Happy Start Up doos klaar met daarin een laptop waarmee ze meteen aan de slag kunnen gaan, hun toegangsbadge en/of sleutel , een SIM-kaart en ook enkele leuke gadgets. 

Tijdens een 3-daagse opleiding worden ze ondergedompeld in de wereld van Start People: ze leren de verschillende business lines en afdelingen kennen, we maken ze vertrouwd met de digital tools die ze zullen moeten gebruiken tijdens hun job en leren hen de juiste communicatievaardigheden aan via rollenspellen.  De daaropvolgende weken en maanden volgen er nog talrijke opleidingen zodat de nieuwe collega de job op een correcte en professionele manier kan uitvoeren.

Op dag 4 starten ze dan op hun werkplek. De verantwoordelijke zorgt er samen met de collega's voor dat de nieuwkomer zich snel thuis voelt.

Kortom, we zorgen voor een warm onthaal voor onze nieuwe medewerkers en zorgen ervoor dat ze efficiënt opgeleid worden om hun job zo aangenaam en professioneel mogelijk te maken.