Een Top Employer communiceert eerlijk en transparant

Een Top Employer communiceert eerlijk en transparant


Om het vertrouwen van je medewerkers te krijgen, is het als werkgever belangrijk dat je eerlijk en transparant communiceert over de visie en strategie van het bedrijf en over wat er reilt en zeilt, ook - en vooral - wanneer het minder goed gaat. Hoe doet Start People dat concreet?

Om te communiceren rond de strategie van het bedrijf, voorzien we 2 soorten meetings: een Kick-off en Excom in the Field-meetings.

We starten het jaar met een nationale Kick-off waarop we alle medewerkers uitnodigen. De directie blikt terug op de resultaten, realisaties en leuke momenten van het afgelopen jaar en stelt de strategie en projecten voor het komende jaar voor.

Twee keer per jaar organiseren we regionale Excom in the Field meetings. Tijdens deze meetings belicht de directie de actuele stand van zaken van behaalde resultaten en lopende projecten. Na de meetings volgt een informeel moment met een hapje en een drankje, waarbij de directie in gesprek gaat met de medewerkers en eventuele vragen rechtstreeks en persoonlijk beantwoordt.

Om een vinger aan de pols te houden van de operationele werking van het bedrijf, zetten we een systeem van cascademeetings op. Wekelijks komt Excom bijeen om lopende zaken te bespreken. Maandelijks zijn er Opcom-vergaderingen met alle middle managers, die op hun beurt tijdens maandelijkse regiomeetings samenzitten met hun eigen teams.

Verder heeft elke leidinggevende maandelijks een individuele meeting met elke medewerker om de lopende projecten te bespreken, te kijken wat de stand van zaken is in de realisatie van de persoonlijke doelstellingen, te luisteren of er opleidingsnoden zijn en te informeren naar het algemeen welzijn van de medewerker.

Wanneer er belangrijke veranderingen moeten aangekondigd worden, communiceert de directie hierover eerst met het middle management en daarna rechtstreeks met de andere medewerkers in regionale videocalls. Onze medewerkers appreciëren deze persoonlijke en directe manier van communiceren heel erg. Het stelt hen ook in staat meteen alle vragen (die vaak bij een belangrijke verandering naar boven komen) te stellen.

Ook voor informelere communicatie zijn de nodige kanalen voorzien, zoals Intranet, Yammer en WhatsApp.