DHL Global Forwarding Detail Banner

Werken bij DHL Global Forwarding

DHL Global Forwarding is een belangrijke schakel binnen de internationale handel!
Wij zorgen ervoor dat onze klanten hun producten internationaal kunnen verspreiden. Dit via de lucht, schip of per trein.

Wist je dat het grootste containerschip ter wereld meer dan 20 000 containers kan vervoeren? #enorm!

Door onze nauwe samenwerking met luchtvrachtmaatschappijen en rederijen zorgen we ervoor dat alle soorten producten (de medicijnen die je neemt, de kleren die je draagt, de chocolade die je zo graag eet, de nieuwe spiegel aan je wagen, de grote kraan die je in je straat ziet, ... ) op tijd op hun bestemming geraken. Dit vaak aan de andere kant van de wereld.

Zo werken wij dagelijks aan ons gemeenschappelijk doel: connecting people-improving lives!

In België werken we vanuit Brucargo (aan de luchthaven van Brussel) met onze luchtvrachtexpeditie. Daarnaast werken onze  zeevrachtexperten op Linkeroever in Antwerpen, te Kallo. Wij hebben ook  collega’s in ons crossdock te Machelen!

Profielen magazijn

Onze magazijniers werken op Brucargo of in onze magazijnen in Machelen. Ze zorgen ervoor dat de vrachtwagens met producten van onze klanten uitgeladen, geconsolideerd en herpakt worden. Zo kan de vracht snel en veilig opnieuw vervoerd worden naar de luchthaven of de haven. Een stap dichter bij de eindbestemming!

Binnen elk kleiner team van magazijniers is er één foreman. Zo kunnen er snel beslissingen genomen worden en wordt er voor elk probleem een oplossing gezocht. De supervisors en teamleads overzien deze teams in het magazijn, ze zorgen voor de planning (op elk uur van de dag starten nieuwe collega’s!), maar ook voor de nodige rapportages en opvolgingen van de vracht, de transporteurs en de klanten.  

Wist je dat DGF wereldwijd meer dan 10.000 air consolidations per week verscheept?

Profielen operations

Als Customer Service Specialist (ook bekend als expediteur) binnen lucht- of zeevracht verwerk je de orders van je trouwe klant. Je houdt hen op de hoogte van hun vracht en staat hen te woord bij vragen of opmerkingen. Je zoekt naar creatieve oplossingen voor hun specifieke noden en je speurt continu naar de optimale oplossing voor je klant. Daarom werken onze klanten zo graag met ons samen!

Uiteraard zorg je ook mee voor de rapportages en voor de behandeling van eventuele klachten. Het verschepen van kilo’s vracht geeft je de uitdaging die je zoekt.  

Als Operations Specialist zorg je voor de effectieve uitvoering van het order van je klant: je volgt transporteurs op, stuurt vrachtwagens uit, maakt douanedocumenten op, levert de nodige documentatie aan voor de vracht (zowel import als export), staat afhandelaars te woord, bereidt de facturatie voor... Kortom... geen enkele dag zal hetzelfde zijn!

De mensen van ons Air Commercial Center en Ocean Commercial Center zorgen dat elke kilo vracht de juiste prijs krijgt. Ze stemmen dus intern veel af maar staan ook in continu contact met andere partners binnen onze sector.

Profielen support

Onze core business heeft natuurlijk ook de ondersteuning nodig van diensten zoals Finance, Sales, HR, Project Management, IT en Customer Implementation.

Dit maakt dat we binnen DGF mensen van verschillende achtergronden en verschillende interesses verwelkomen. Het zorgt voor een leuke mix aan collega’s met de nodige kritische kijk.

Er zijn een aantal zaken die ons allen binden: een positieve ingesteldheid, een grote werklust, houden van de spanning die de logistieke sector met zich meebrengt en dus houden van een job met pit!

Binnen DGF krijg je een training on the job, zo kan je meteen aan het werk en leer je snel de knepen van het vak. Daarnaast hebben we een breed scala aan opleidingsmogelijkheden. Samen met je teamlead kan je bekijken welke training voor jou geschikt is.

Interesse om te werken voor deze familiale multinational?

Bekijk de openstaande vacatures en stel je kandidaat!

Jobs bij DHL Global Forwarding

Wij hebben vacatures vacature voor jou gevonden.