menu
Maritieme jobs? Start People Maritime!

Maritieme jobs? Start People Maritime!

Start People Maritime biedt vacatures in de maritieme sector voor onder andere bedrijven in de Antwerpse haven. Via ons kan je aan de slag als expediteur, dispatcher, logistiek bediende, loketbediende, pleinplanner, …

Ben je op zoek naar een logistieke job, maar heb je geen of weinig ervaring? Geen probleem! Via Start People Maritime krijg je een opleiding op maat aangeboden. Je volgt een intensieve opleiding ‘Bediende Transport & Logistiek’ waarmee je volledig voorbereid bent op een maritieme job. 

Bekijk hier onze openstaande vacatures en solliciteer direct!

Wij hebben 82 jobs voor jou gevonden.

Sluiten
Specialisatie
+ Toon meer
Segment
+ Toon meer
Provincie
+ Toon meer
Sector
+ Toon meer
Opleiding
Type contract
+ Toon meer
Wis alle filters
Geen resultaten gevonden

Maritiem personeel gezocht?

Interesse in extra logistiek personeel voor uw onderneming? Start People Maritime verzorgt de rekrutering en plaatsing van young graduates tot professionals in de domeinen transport, logistiek en maritiem.

Meer informatie?

Contacteer Jessica Woucters - +32 (0)3 231 66 88 – antwerpen@startpeople.be of Valerie Van Aert - +32 (0)3 605 74 46 – kapellen@startpeople.be .

Testimonials

'Sinds een jaar ongeveer zocht ik naar een job in de logistieke/transportsector nadat ik was uitgekeken op de financiële sector en sales me onvoldoende uitdaging bood. Deze zoektocht verliep zeer frustrerend vermits m’n toenmalige werkgever me wel de kans gaf om op gesprek te komen, voor de functies in de logistiek waarvoor ik solliciteerde, maar steevast koos voor andere kandidaten. Nodeloos te zeggen dat ik door m’n gebrek aan ervaring bij geen enkele andere werkgever zelfs maar de kans kreeg om op een eerste gesprek te komen.

Ergens begin april werd ik door Start People gecontacteerd, naar aanleiding van een sollicitatie die ik had verstuurd op een vacature bij hen in de transportsector. Ze vroegen me of ik geïnteresseerd was om een door hen georganiseerde opleiding transport en logistiek te volgen. Na twee gesprekken en een reeks testen werd ik geselecteerd om de opleiding te volgen en werd mijn carrièreswitch concreet.
De 5 weken durende opleiding was intens, zeer intens, ook omdat ik absoluut goed wilde scoren en bij de top van de groep uitkomen. Ervaringsdeskundige Susanne Schiltz was onze docente bij CVO LBC Berchem en bracht ons op een zeer heldere wijze, met tal van voorbeelden en anekdotes, de kennis bij. En hoewel het meer dan 25 jaar geleden was dat ik nog op de schoolbanken zat, is dit een ervaring die me ongelooflijk goed bevallen is, mede door de heel toffe groep medestudenten met zeer diverse achtergrond.

Terwijl wij regelmatig examens aflegden voor de diverse onderdelen, hield Start People nauw contact en waren zij al hard aan het werk om ons voor te stellen aan diverse bedrijven en werden er jobdates georganiseerd.

Hoewel het, door omstandigheden, iets langer duurde dan vooraf voorgesteld, had het overgrote deel van de cursisten een contract binnen de week na het einde van de opleiding, waarvan 2 zelfs al tijdens de cursus. Zelf kreeg ik 3 voorstellen, terwijl een 4e ook ver gevorderd was en er nog een aantal sollicitaties liepen. Ik had dus de ongekende luxe om te kunnen kiezen uit meerdere functies en bedrijven. Mijn keuze viel, omwille van het meest uitdagend, uiteindelijk op Vanguard Logistics Services waar ik momenteel verder opgeleid word tot Assistent Import Manager.

Kortom, als je een job zoekt in de sector van transport en logistiek en geen achtergrond (ervaring/opleiding) hebt dan kan ik Start People en hun opleiding via CVO LBC Berchem absoluut aanraden! Start People haalt het onderste uit de kan om hun investering terug te verdienen en jou aan een job te helpen. Vanzelfsprekend kunnen Valerie, Jolien en Amanda van Start People echter niet toveren; je zal zelf de nodige drive, inzet en motivatie moeten tonen om er een echt succesverhaal van te maken. Maar ben je gemotiveerd en wil je er voor werken dan is de opleiding van Start People een absolute aanrader!!!

Veel succes!'

 

Peter Verhaegen
Vanguard Logistics Services
'Mijn ervaring met Start People.

Aanvankelijk reed ik als vrachtwagenchauffeur / merchandiser door het franse landschap. Dit van maandag ochtend tot vrijdag avond. Soms tot zaterdag ochtend indien het verkeer wat tegen zat.

In het begin zat ik vaak in Parijs en kon ik daar in de avond leuke dingen doen om de week te breken. Toen er chauffeurs bijkwamen werd mijn planning veranderd. Dit resulteerde in het feit dat ik week in week uit naar het zuiden van Frankrijk moest. Bijgevolg zat ik elke avond op hotel  zonder dat er in de buurt iets te doen was. Toen ik mezelf afvroeg of ik de rest van mijn loopbaan op deze wijze wou doorbrengen, vijf dagen in de week, elke avond telkens tussen 4 muren op hotel, zonder sociaal leven, was het antwoord duidelijk negatief. Er moest iets veranderen. Ik wou niet meer met de vrachtwagen rijden maar als bediende op kantoor gaan werken. Maar ja … die omschakeling zou niet zo evident zijn. Ik zou ondanks de moeilijke omschakeling er toch voor gaan.

Als eerste stap heb ik mijn status op de VDAB website gewijzigd naar werkzoekende. Gewenste job “administratief bediende”. Nu kan ik u al meegeven dat er naar gewenste job niet wordt gekeken. Ik kreeg enkel maar aanbiedingen voor vrachtwagenchauffeur. Echter vrachtwagenchauffeur wou ik absoluut niet meer doen.

Toen ik na enkele maanden zoeken en proberen nog steeds geen job als administratief bediende had gevonden, had ik de moed wat opgegeven. Op een gegeven ogenblik echter, bij het doorlopen van de vacatures op de verschillende websites, viel mijn oog op een vacature van Start People waar een opleiding aan vast zat. De vacature bevatte een opleiding naar “Maritiem Administratief Bediende” en werd door hun betaald en georganiseerd. Dat leek me wel wat. Nu had ik al een heel goede ervaring met Start People toen ik als vrachtwagenchauffeur CE bij Coca Cola reed, dus ik dacht: 'Ik probeer het en zie wel waar ik uitkom.' In het slechtste geval ben ik gedoemd om in die vrachtwagen te blijven zitten.

Eerst moest ik enkele online testen afleggen voor Engels en Frans. Daarna een online test logisch denken. Dit was niet echt eenvoudig maar de resultaten waren ok en ik mocht deelnemen aan de opleiding. Deze opleiding duurde 5 weken met redelijk wat vrije tijd. De opleiding vond plaats in Berchem en was supergoed georganiseerd. Tijdens de opleiding werden er al sollicitaties ingepland door Start People waardoor je al kon kennismaken met mogelijke werkgevers. Mijn leeftijd, ik was toen 49 jaar, zou vermoedelijk wat tegenkanting opwerpen en in sommige gesprekken was dat inderdaad een probleem. Nu, Amanda van Start People stelde mij echter gerust. Ook al hadden bijna alle andere studenten voor het einde van hun opleiding een job op zak, de oudere garde van de groep studenten had dat nog niet. Start People verbond er zich echter toe om tot een maand na de opleiding te blijven zoeken. En dat hebben ze gedaan. Uiteindelijk, vorige week, op 50 jarige leeftijd mijn vast contract getekend. Ik ben supertevreden over het Start People Team in Kapellen. Ik wens dan ook mijn dank te betuigen aan het volledige team van Start People Kapellen voor hun inzet, steun en advies bij het oplossen van moeilijkheden op het werk. Hartelijk dank Amanda, Valerie en collegas. Ik heb nu het leven dat ik voor ogen had met een leuke job, een goede uurregeling en tijd voor sociale activiteiten en hobbies.

Mocht je als werkzoekende twijfelen of je deze opleiding van Start People Kapellen zou volgen kan ik je maar een antwoord geven … DOEN!
Wouter van der Venne
Maritiem Administratief bediende bij Boschmans Steinacher bvba.
Transport & logistiek is de missing link die mijn andere kwaliteiten aanvult & kansen verhoogt op uitdagende jobs. Zeer interessante opleiding!
(Jonah Segers
Cursist bediende transport en logistiek
'Samenwerken met Start People n.v. is uiterst aangenaam. Valerie Van Aert en Jessica Woucters hebben elk een gedreven en zeer gemotiveerd team achter zich. Daar zij persoonlijk erg geboeid zijn door deze sector is hun inzet om de juiste persoon onder te brengen bij de juiste vacature zeer groot.'


Susanne Schiltz
Coördinator en docent Transport & Logistiek, Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC
De cursus is heel intensief en heel interessant. En de lesgeefster is een toffe en zeer gedreven dame.


Miryam
Cursiste