menu

Operator in de voedingssector

Wat doe je als operator in de voedingsindustrie?

De operator zal de machine op gecontroleerde wijze opstarten en stilleggen, je zal ook de machine bevoorraden met materialen, instellen en afstellen en je zal de machine omstellen van het ene product naar het andere product indien vereist.
Als operator ben je verantwoordelijk voor eerstelijns onderhoudsactiviteiten zoals: reinigen, smeren, preventief nakijken, bijstellen of vervangen van onderdelen.
Als machine operator ken je de onderdelen van de installatie – én kan je kleine storingen of haperingen zelf verhelpen. Grotere storingen signaleer je tijdig en meld je aan teamleider en/of onderhoudstechnieker.

Nog geen ervaring? 

In deze opleiding leer je tijdens de verschillende fasen van een productieproces producten (zowel eindproducten als halffabricaten) controleren, afwerken en verpakken. Je leert in een productieomgeving je werkpost te organiseren en de verschillende algemeen geldende voorschriften inzake veiligheid, hygiëne, milieu en gezondheid toe te passen. De competenties die in deze opleiding aan bod komen zijn niet sectorspecifiek en kunnen bijgevolg in meerdere productiecontexten aangeboden worden.

Zo zijn er momenteel mogelijkheden bij enkele van onze klanten in de voedingssector, maar kan je bijvoorbeeld ook tewerkgesteld worden bij onze klanten in de chemische of andere sectoren.

Boeiende uitdaging? Kijk snel of je in aanmerking komt voor deze opleiding door op onderstaande link te klikken.