Succesvolle VCU-certificatie

28 apr. 18

De VCU-procedure is bedoeld voor uitzendondernemingen die, zoals Start People, uitzendkrachten leveren aan klant/gebruikers met een VCA-accreditatie.

VCU staat voor ‘Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisatie’ en is een uitgebreide checklist waaraan uitzendkantoren moeten voldoen aan criteria inzake preventie, veiligheid en gezondheid.
Het VCU-certificaat wordt toegekend naar aanleiding van een positieve audit door een erkende certificatie-instantie zoals Vinçotte.
In het kader van een vernieuwing van onze certificatie, werden onze Start People kantoren te Antwerpen, Gent en Gent Construct recent aan een VCU-audit onderworpen. Met succes, want ons VCU-certificaat werd daarbij met 3 jaar verlengd!

Inzake preventie en veiligheid, blijft sensibilisering primordiaal. In dit kader lanceerden we recent verschillende bevragingen bij onze uitzendkrachten en eigen medewerkers. De meest recente bevraging bracht bijvoorbeeld aan het licht dat gebruik van een smartphone achter het stuur risico’s inhoudt die vaak groter zijn dan men zou vermoeden. Kan u ze juist inschatten? Ontdek het snel hier!