menu

Succesvolle VCU-certificatie

28 apr. 2018

De VCU-procedure is bedoeld voor uitzendondernemingen die, zoals Start People, uitzendkrachten leveren aan klant/gebruikers met een VCA-accreditatie.

VCU staat voor ‘Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisatie’ en is een uitgebreide checklist waaraan uitzendkantoren moeten voldoen aan criteria inzake preventie, veiligheid en gezondheid.
Het VCU-certificaat wordt toegekend naar aanleiding van een positieve audit door een erkende certificatie-instantie zoals Vinçotte.
In het kader van een vernieuwing van onze certificatie, werden onze Start People kantoren te Antwerpen, Gent en Gent Construct recent aan een VCU-audit onderworpen. Met succes, want ons VCU-certificaat werd daarbij met 3 jaar verlengd!

Inzake preventie en veiligheid, blijft sensibilisering primordiaal. In dit kader lanceerden we recent verschillende bevragingen bij onze uitzendkrachten en eigen medewerkers. De meest recente bevraging bracht bijvoorbeeld aan het licht dat gebruik van een smartphone achter het stuur risico’s inhoudt die vaak groter zijn dan men zou vermoeden. Kan u ze juist inschatten? Ontdek het snel hier!

Recent Nieuws

USG People verandert naam in RGF Staffing
14 dec. 2020

USG People verandert naam in RGF Staffing

Op 14 december 2020 verandert USG People België, de holding boven Start People, haar naam in RGF Staffing Belgium. In 2016 is USG People onderdeel geworden van Recruit Group, beursgenoteerd in ...
Lees meer
Gids 'Veilig terug aan het werk'
08 dec. 2020

Gids 'Veilig terug aan het werk'

De overheid paste de gids ‘Veilig aan het werk. Een generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan’ onlangs aan. In deze gids staan alle maatregelen gebundeld die een ...
Lees meer
Coronavirus: veelgestelde vragen en antwoorden voor uitzendmedewerkers - update 30-10-2020
30 okt. 2020

Coronavirus: veelgestelde vragen en antwoorden voor uitzendmedewerkers - update 30-10-2020

We bundelden de meest gestelde vragen van onze uitzendmedewerkers in een handig overzicht. Klik hier voor dit handig overzicht
Lees meer