De bpost jobdagen: het succes van ‘experience interviews’Jobdag Sint Niklaas

15 mrt. 18

Op 9 en 10 maart organiseerden Start People en bpost, de ‘bpost jobdagen’ in Sint-Niklaas. Deze out-of-the-box manier van rekruteren bleek een enorm succes. 80 kandidaten lieten zich onderdompelen in de wereld van postbode en doorliepen zo een sneller én kwalitatiever selectieproces.

De ‘war for talent’ dwingt rekruteerders anders te gaan denken en handelen. In deze optiek voerde Start People de afgelopen jaren al heel wat efficiëntieslagen door. Met het concept ‘jobboost’ werden de eerste stappen van het selectieproces gedigitaliseerd, waardoor de doorlooptijd van kandidaten verkort werd tot 3 dagen. De combinatie met het duidelijk engagement van bpost om kans te maken op een vast contract na 3 weken sloeg aan.

Start People ging nu nog een stapje verder door potentiële kandidaten op eenzelfde moment te interviewen, en te introduceren in de dynamische wereld van bpost, … dit zorgde voor een imagoboost voor het beroep van postuitreiker en een enorme efficiëntiewinst voor zowel de kandidaten als voor bpost.

Tijdens de jobdagen gingen kandidaten in kleine groepjes van de ene naar de andere ervaring: een speeddate, een rondleiding door het mailcentrum, een fietstest op E-bikes, kennismaking met de verschillende bpost voertuigen, een sorteertest en een enthousiasmerende presentatie over bpost als werkgever en de job van postbode.

Het dedicated team van Start People en ervaringsdeskundigen van bpost werkten als 1 team om de ervaring volledig te maken. In Sint-Niklaas ontvingen we 80 kandidaten met veel enthousiasme. 37 personen namen deel aan de speeddates en 25 kandidaten werden goed bevonden en maken dus kans om weldra op te starten als postbode.