Meer én betere kandidaten sneller aan het werk?

Dankzij de geautomatiseerde aanpak van Start People kan het!

GedaaFiltern met het screenen van het zoveelste CV of het wachten op feedback of een kandidaat nog beschikbaar is voor een interview in uw bedrijf! 

Dankzij geautomatiseerde selectietools boeken verschillende klanten van Start People, én ook de kandidaten, enorme tijdswinst.

Door de kandidaat in de “driver’s seat” van zijn sollicitatietraject te plaatsen, wordt er voor elke betrokkene tijdswinst geboekt. De kandidaat solliciteert online, legt online testen af en plant zichzelf in voor een gesprek in de agenda van de Start People consulent.
Kandidaten kunnen dit rechtstreeks doen vanuit de vacature via een link, op elk ogenblik van de dag, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 vanop een computer of mobiel apparaat naar keuze (smartphone, tablet, laptop,…).
Dankzij dit voortraject komt er meer tijd vrij voor een diepgaand gesprek met de consulent.

Alleen gemotiveerde kandidaten die voldoen aan de door u gestelde selectiecriteria én slagen in de testen én een positief validatiegesprek hadden met een Start People consulent, komen in aanmerking voor een interview met ú, de klant.
Deze geautomatiseerde selectiejourneys worden op maat van uw bedrijf door Start People uitgewerkt in samenwerking met entrili.

Een klant van Start People getuigt over deze win-win situatie:

Binnen SBD werken we met het inhouse kantoor van Start People. Zij zorgen er op weekbasis voor dat onze vacatures voor magazijnmedewerkers, reachtruckchauffeurs, heftruckchauffeurs en andere profielen ingevuld worden. Dankzij het geautomatiseerd proces dat bij hen van toepassing is, slagen zij er telkens weer in om de juiste profielen op de juiste plaats te vinden. Er gebeurt een selectie op basis van cv, waarna de weerhouden personen online testen afleggen. De geslaagde kandidaten worden uitgenodigd voor een korte infosessie met aansluitend een interview…
Daarna kan het snel gaan en zijn de geselecteerde kandidaten mogelijks de week nadien reeds aan het werk bij SBD.
Dankzij dit geautomatiseerd selectietraject van Start People worden onze vacatures op een efficiënte manier ingevuld en kunnen we de continuïteit van onze processen waarborgen, maar ook zeker onze klanten op een tijdige en correcte manier beleveren.
(Bron: Katrien Vaneylen, HR Manager, StanleyBlack&Decker)

Deze selectiejourneys maken deel uit van het Large Accounts Concept van Start People. Reeds 239.000 kandidaten van Start People hebben één van onze journeys doorlopen.

Bekijk het filmpje van het volledige concept