Loopbaanbegeleiding via loopbaancheques VDAB)

header-lbb

Toe aan een carrièreswitch of een nieuwe stap in jouw loopbaan? Via loopbaanbegeleiding bij onze partner Solvus en de VDAB loopbaancheques van de Vlaamse overheid, ga je samen met onze professionele jobcoaches op zoek naar wat je kan, wat je wilt én wie je bent.

Ben je een beetje de richting kwijt en zou je graag te weten komen wat nu écht jouw mogelijkheden zijn? Of overweeg je als zelfstandig ondernemer om weer in loondienst te gaan werken? Schrijf je dan snel in en ontdek je persoonlijke sterktes, zwaktes en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Vraag meer informatie op


Voor wie is loopbaanbegeleiding?

 • Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging of andere werksituatie. 
 • Je wilt bestaande talenten - die nu wellicht niet tot hun recht komen - verder ontwikkelen en de opleidingsmogelijkheden in kaart brengen.
 • Je wilt een betere balans vinden tussen een drukke carrière en je privéleven/gezin.
 • Je hebt een verkeerde studiekeuze gemaakt of de studie nooit afgemaakt en nu heb je hier spijt van.
 • Je kan je job fysiek of mentaal niet meer aan en je zoekt een nieuwe invulling van je loopbaan.
 • Je hebt moeite je aan te passen aan veranderingen in je job, bijvoorbeeld door reorganisatie.
 • Je wilt je voorbereiden op een sollicitatie, functionerings- of evaluatiegesprek.
 • Je bent zelfstandige en denkt erover om weer terug in loondienst te werken. Of je wilt juist starten als zelfstandig ondernemer en zit nog met vragen.
 • Je hebt een arbeidsconflict en je weet niet goed hoe hiermee om te gaan.
 • Je overweegt een carrièreswitch, maar je weet niet goed hoe je dit aan moet pakken.
 • ….

Herkenbare situatie(s)? Neem dan eens contact met ons op. Via de VDAB loopbaancheques van de Vlaamse overheid kan je bij onze partner Solvus terecht voor professionele loopbaanbegeleiding op maat. Onze ervaren loopbaancoaches zoeken samen met jou een antwoord op al jouw loopbaanvragen.

Werkgevers
Ook voor werkgevers is loopbaanbegeleiding mogelijk. Geeft een medewerker aan dat hij/zij zich niet meer goed voelt in een functie? Onze loopbaancoaches bespreken de oorzaken en stellen oplossingen voor.


Voordelen van jobcoaching 

Indien je aan de voorwaarden voldoet, kan je loopbaancheques aanvragen bij de VDAB. Hiermee kan je een loopbaanbegeleidingstraject starten bij onze partner Solvus. Tijdens een eerste individueel gesprek bespreek je jouw loopbaanvraag en -situatie met een jobcoach. Samen met deze loopbaancoach beslis je hoe de verdere loopbaanbegeleiding zal verlopen. Kies je voor individuele gesprekken, een workshop of een combinatie hiervan?

Wanneer het loopbaandoel is vastgesteld, ga je gedurende het loopbaantraject met jouw jobcoach aan de slag om een gericht actieplan en persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen. Zo weet je uiteindelijk wat je wilt en - nóg belangrijker - hoe je dit kan bereiken.

Tijdens de jobcoaching word je steeds begeleid door professionele loopbaancoaches dichtbij jouw woonplaats en op het door jou gekozen tijdstip. Onze ervaren jobcoaches hebben een uitgebreide kennis van de nationale arbeidsmarkt en kunnen je dus perfect van dienst zijn.


Hoe vraag ik loopbaancoaching aan? 

Om te starten met jobcoaching bij onze partner Solvus vraag je loopbaancheques aan via de VDAB. Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je hebt het statuut van ‘werkende’ of ‘zelfstandige’ op het moment dat je loopbaanbegeleiding aanvraagt.
 • Je hebt minimaal 12 maanden werkervaring gedurende de 24 maanden die voorafgingen aan de aanvraagdatum.
 • Indien je op het moment van aanvraag 4 weken ononderbroken tewerkgesteld bent als uitzendmedewerker, volstaat een werkervaring van 9 maanden in de loop van de 24 voorafgaande maanden.
 • Je woont in Vlaanderen, het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, een lidstaat van de Europese Unie, een lidstaat van de Europese Economische Ruimte of het Waalse Gewest én je bent tewerkgesteld in Vlaanderen of het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest.
 • Vanaf 1 maart 2015 hebben ook werknemers die in Vlaanderen wonen, maar niet werken, recht op loopbaancheques. Hetzelfde geldt voor Europese werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet wonen.
 • Het is langer dan 6 jaar geleden dat je loopbaanbegeleiding volgde.
 • De loopbaancoaching moet in het Nederlands kunnen gebeuren.


Kosten van loopbaanbegeleiding 

Voor de VDAB loopbaancheques betaal je een eigen bijdrage van slechts 40 euro, hiermee heb je recht op 4 uur loopbaanbegeleiding. De loopbaancheques worden door de Vlaamse overheid aangevuld tot een totale waarde van 550 euro.

Na het afronden van de eerste begeleiding, kan je nog een tweede loopbaancheque (á 40 euro) aanvragen om je begeleiding op maat verder door te zetten.

Loopbaancheques vraag je aan bij de VDAB, in de Werkwinkel, via de servicelijn of via je eigen dossier in Mijn Loopbaan.

Goed om weten:
De individuele beroepsopleiding als werkzoekende wordt gelijkgesteld met werkervaring. Voor werkervaring in het buitenland is een attest van de werkgever (of een gelijkwaardig attest) vereist.

Voldoe je aan deze voorwaarden, dan heb je recht op een loopbaanbegeleidingstraject van 8 uur. Je kan dit in 1 of 2 keer opnemen.

 • Kies je voor het traject van 4 uur, dan kan je binnen de 6 jaar nog een ander traject van 4 uur volgen
 • Kies je voor het traject van 8 uur, dan kan je pas een nieuw traject aanvragen na 6 jaar
 • Heb je de afgelopen 6 jaar al 4 uur loopbaanbegeleiding gevolgd, dan kan je nog 4 uur loopbaanbegeleiding opnemen.

Inschrijven voor jobcoaching

Ben je geïnteresseerd in jobcoaching of heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Sandra Dellevoet via dit formulier of bel naar 0800 16 800. 

Contacteer ons

Zie ook: VDAB Loopbaancheques.

Dienstverlening
Indien onze dienstverlening niet overeenkomt met de afgesproken eisen; dit door fouten, anomalieën, afwijkingen, tekortkomingen of terechte niet ingevulde klantenverwachtingen kan u schriftelijk contact opnemen met Sandra Dellevoet via dit formulier.