Start People Maritiem

Header-maritiem

Start People Maritiem heeft voor jou verschillende logistieke jobs in petto!
Via Start People Maritiem kan je aan de slag als expediteur, dispatcher, logistiek bediende, loketbediende, pleinplanner… you name it!

Openstaande vacatures

Bekijk hier onze openstaande vacatures

Nog geen ervaring? Geen probleem

Heb je nog geen ervaring? Geen probleem!
Start People biedt in samenwerking met CVO LBC Berchem een opleiding op maat aan!
Je volgt een intensieve cursus van 5 weken waarbij het reilen en zeilen van zee- en wegvervoer besproken wordt. Het gebruik van de 'Incoterms 2010', alsook de documentenstroom bij export en import kennen voor jou geen geheimen meer. Je leert laadvloerberekeningen maken en je krijgt al een voorproefje van vrachtquotaties. Er wordt een sterke focus gelegd op communicatieve vaardigheden en sector-eigen vakjargon in het Engels.

Meld je hier aan voor een opleiding

MariteamWat na de opleiding?

Na deze interessante opleiding kan je aan de slag als loketbediende, (hulp)expediteur, (hulp)dispatcher, pleinplanner, bediende customer service import/export en vele andere invullingen.

Meer info over Start People Maritiem

Contacteer Jessica Woucters - +32 (0)3 231 66 88 – antwerpen@startpeople.be of Valerie Van Aert - +32 (0)3 605 74 46 – kapellen@startpeople.be . 

Jobdating

Start People Maritiem organiseert regelmatig jobdatings. De klanten zijn hierover heel enthousiast:

Heel interessante en efficiënte manier om goede kandidaten te kunnen selecteren’ 

(Philippe Schepers, Operations Manager bij SEA-invest Fruit and Food Division B.N.F.W. Antwerp – Zeebrugge)

‘Ik vond het « Speeddaten met Speciale Starters »  een heel leuk concept en idee. Op een korte tijd krijg je een ruim en kwalitatief goed aanbod van mensen die misschien niet het diploma hebben, maar andere vaardigheden bezitten die wel een match kunnen zijn met onze sector.‘

(Kurt Hellemans, Branch Operations Manager bij Challenge International Belgium)

Jobdate MaritiemIk vond dit een heel leuke ervaring. De jobdate was klantgericht en sectorgericht. Vergroot absoluut de kans dat de match sneller gevonden wordt

(Tom Vandeputte, Manager bij Seacon, division of Carga NV)

Sterke kandidaten met een enorme interesse om in de sector aan de slag te gaan.'

(Karlien Vanmolle, HR Officer bij Zuidnatie NV)

Testimonials

Transport & logistiek is de missing link die mijn andere kwaliteiten aanvult & kansen verhoogt op uitdagende jobs. Zeer interessante opleiding!

(Jonah Segers, cursist bediende transport en logistiek )


'Samenwerken met Start People n.v. is uiterst aangenaam. Valerie Van Aert en Jessica Woucters hebben elk een gedreven en zeer gemotiveerd team achter zich. Daar zij persoonlijk erg geboeid zijn door deze sector is hun inzet om de juiste persoon onder te brengen bij de juiste vacature zeer groot.'

(Susanne Schiltz, Coördinator en docent Transport & Logistiek, Centrum voor Volwassenenonderwijs LBC)


De cursus is heel intensief en heel interessant. En de lesgeefster is een toffe en zeer gedreven dame.

(Miryam – cursiste).


'Sinds een jaar ongeveer zocht ik naar een job in de logistieke/transportsector nadat ik was uitgekeken op de financiële sector en sales me onvoldoende uitdaging bood. Deze zoektocht verliep zeer frustrerend vermits m’n toenmalige werkgever me wel de kans gaf om op gesprek te komen, voor de functies in de logistiek waarvoor ik solliciteerde, maar steevast koos voor andere kandidaten. Nodeloos te zeggen dat ik door m’n gebrek aan ervaring bij geen enkele andere werkgever zelfs maar de kans kreeg om op een eerste gesprek te komen.

Ergens begin april werd ik door Start People gecontacteerd, naar aanleiding van een sollicitatie die ik had verstuurd op een vacature bij hen in de transportsector. Ze vroegen me of ik geïnteresseerd was om een door hen georganiseerde opleiding transport en logistiek te volgen. Na twee gesprekken en een reeks testen werd ik geselecteerd om de opleiding te volgen en werd mijn carrièreswitch concreet.

maritiemDe 5 weken durende opleiding was intens, zeer intens, ook omdat ik absoluut goed wilde scoren en bij de top van de groep uitkomen. Ervaringsdeskundige Susanne Schiltz was onze docente bij CVO LBC Berchem en bracht ons op een zeer heldere wijze, met tal van voorbeelden en anekdotes, de kennis bij. En hoewel het meer dan 25 jaar geleden was dat ik nog op de schoolbanken zat, is dit een ervaring die me ongelooflijk goed bevallen is, mede door de heel toffe groep medestudenten met zeer diverse achtergrond.

Terwijl wij regelmatig examens aflegden voor de diverse onderdelen, hield Start People nauw contact en waren zijn al hard aan het werk om ons voor te stellen aan diverse bedrijven en werden er jobdates georganiseerd.

Hoewel het, door omstandigheden, iets langer duurde dan vooraf voorgesteld, had het overgrote deel van de cursisten een contract binnen de week na het einde van de opleiding, waarvan 2 zelfs al tijdens de cursus. Zelf kreeg ik 3 voorstellen, terwijl een 4e ook ver gevorderd was en er nog een aantal sollicitaties liepen. Ik had dus de ongekende luxe om te kunnen kiezen uit meerdere functies en bedrijven. Mijn keuze viel, omwille van het meest uitdagend, uiteindelijk op Vanguard Logistics Services waar ik momenteel verder opgeleid word tot Assistent Import Manager.

Kortom, als je een job zoekt in de sector van transport en logistiek en geen achtergrond (ervaring/opleiding) hebt dan kan ik Start People en hun opleiding via CVO LBC Berchem absoluut aanraden! Start People haalt het onderste uit de kan om hun investering terug te verdienen en jou aan een job te helpen. Vanzelfsprekend kunnen Valerie, Jolien en Amanda van Start People echter niet toveren; je zal zelf de nodige drive, inzet en motivatie moeten tonen om er een echt succesverhaal van te maken. Maar ben je gemotiveerd en wil je er voor werken dan is de opleiding van Start People een absolute aanrader!!!

Veel succes!'

(Peter Verhaegen Vanguard Logistics Services)