menu

Bruxelles Formation

‘Bruxelles Formation’ is de officiële instelling die instaat voor de beroepsopleiding van Franstalige werkzoekenden en werknemers in het Brussels Gewest, met als missie deze doelgroep te kwalificeren, hun vaardigheden te verbeteren of om zich nog om te scholen in een vak.  

Bekijk snel de video:Bruxelles Formation stuurt het opleidingsaanbod van de Franstalige opleidingspartners in Brussel aan.  Concreet maakt Bruxelles Formation, door nauw samen te werken met een groot aantal partners, het aanbod van zo’n 500 opleidingen nog toegankelijker voor werkzoekenden.  

De Brusselaars kunnen zich komen informeren over hun professionele toekomst en de arbeidsmarkt in de Cité des Métiers in Brussel, waar de adviseurs hen een opleiding zullen aanbieden. 

Om tegemoet te komen aan de behoeften van de werkzoekenden en aan de economische ontwikkeling van het Brussels Gewest, beheert Bruxelles Formation een aanbod dat 18 verschillende opleidingsdomeinen omvat zoals het digitale, management, talen, horeca, eco-constructie, logistiek, maar ook gezondheid, mode en veiligheid. 

Bedrijven zijn bevoorrechte partners. Bruxelles Formation, ontwikkelt een opleidingsprogramma op maat voor bedrijven die zich engageren om mensen aan te werven. Bruxelles Formation leidt ook het personeel van een onderneming op om hen te helpen vaardigheden te verwerven. 

Elk jaar leiden Bruxelles Formation en haar partners meer dan 4.500 werknemers en meer dan 16.000 werkzoekenden op. Bijna 80% van de werkzoekenden in opleiding vindt een baan, keert terug naar het onderwijs of volgt een opleiding.   Met zijn 500 medewerkers en zijn vele partners zorgt Bruxelles Formation voor heel wat werkgelegenheid.

Voor meer informatie (enkel FR): www.bruxellesformation.brussels